Calendar

Scheidingscafe020-avond was op dinsdag 20 september2016 wederom een succes.

——————      WEGENS SUCCES HERHAALD    —————-

SAMENGESTELD GEZIN. EEN NIEUWE KANS OF UITDAGING?

In Nederland zijn ieder jaar meer dan 70.000 kinderen betrokken bij de 100.000 echtscheidingen of relatiebreuken. Wanneer je als alleenstaande ouder opnieuw gaat samenwonen of trouwen ontstaat er een “nieuw samengesteld gezin”, ook wel fusiegezin genoemd (G. de Haan, Het Stiefparadijs, 2015)

Zowel voor ouders als voor kinderen is het omgaan met de nieuwe gezinssituatie niet altijd even gemakkelijk. Een nieuwe gezinssamenstelling brengt veel veranderingen en problemen met zich mee, zowel praktisch als emotioneel.

Nieuw samengesteld gezin

Het woord “nieuw samengesteld gezin” geeft direct de meest ingrijpende verandering aan die voor kinderen en ouders plaatsvindt. Vaak hebben één van de partners of beide partners kinderen uit de vorige relatie. In een samengesteld gezien moeten kinderen ineens hun leefomgeving, hun speelgoed en papa of mama delen met nieuwe gezinsleden. En hoe kun je dit het beste regelen of organiseren zowel op praktisch, juridisch en emotioneel vlak?

Hierover gaan we graag met u in gesprek aan de hand van een tweetal specialisten op het gebied van samengestelde gezinnen: Gideon de Haan (auteur Het Stiefparadijs) en Nanda Engel ( De Gelukkige Stief). Daarnaast zijn er orthopedagoog, psycholoog, gezinscoach, familierechtadvocaten, mediators en ervaringdeskundigen die u graag te woord staan.

Voor vragen of informatie over een persoonlijke situatie dan kunt ons bereiken via trudy@scheidingscafe020.nl.  Wilt u direct meer weten dan kunt u ons ook bellen op 06-29066011.