Missie & Visie

Missie

Kind & Ouders centraal bij de scheiding

Een scheiding betekent: ‘Stoppen als partners, doorgaan als ouders en het kind centraal zetten’. Tijdens én na de scheiding de focus op de kinderen én het in overleg vervullen van het ouderschap is waar het Scheidingscafé020 voor staat.

Scheiden komt veel voor in Nederland. Eén op de drie huwelijken strandt en één op twee samenwonenden gaan uit elkaar. Iedereen kent wel iemand in zijn naaste omgeving die gescheiden is. In elke schoolklas zitten kinderen wiens ouders gescheiden zijn. Maar ondanks dat het vaak voorkomt is het niet eenvoudig om erover te praten wat voor impact het heeft op het leven van de ouders én de kinderen.

In het Scheidingscafé020 bieden we ruimte aan gescheiden ouders om informatie te vergaren en ervaringen uit te wisselen, om het leven van alledag tijdens en na de scheiding zo goed mogelijk weer op te kunnen pakken.  Altijd met de belangen van de kinderen centraal.

Visie

Goede begeleiding bij de scheiding is een specialisme waaraan grote behoefte bestaat. Het team van professionals van het Scheidingscafé020 stelt de belangen van de kinderen voorop en kijkt met de beide ouders hoe in overleg met elkaar het ouderschap na de scheiding vorm gegeven kan worden.

Als de scheiding geregeld is en ieder apart woont, begint immers de echte uitdaging van het gescheiden opvoeden: de communicatie met de andere ouder en met de kinderen, het gedrag van de kinderen als reactie op de scheiding. Vaak hebben ouders het gevoel er alleen voor te staan.

Het Scheidingscafé020 is de plek waar u met andere ouders uw zorgen kunt delen, goede tips kunt krijgt van ouders die al langer gescheiden zijn en advies van professionals die uitgaan van overleg en afspraken in het belang van de kinderen.
Ons streven is aan ouders die met elkaar vastlopen tijdig de juiste hulp en advies aan te bieden, om te voorkomen dat ouders in een vechtscheiding belanden en de kinderen ‘in de knel’ geraken.

Wilt u ook uw dilemma’s, vragen en ervaringen delen? Kom dan vrijblijvend naar het Scheidingscafé020 en neem gerust een vriend, zus of vriendin uit uw eigen netwerk mee.